VAŽNO | Odluka o prekidu nastave ne važi za sve razrede

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Nastava u osnovnim školama od razreda 1. do 5. će se odvijati po ranije utvrđenom principu rada, dok predškolske ustanove nastavljaju sa radom”,  ovako glasi dio teksta Odluke Vlade Tuzlanskog kantona vezano za prekid nastavnog procesa u školama i na univerzitetima TK.

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je usvojila naredbe utvrđene na današnjoj sjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i one će se primjenjivati od 27.03. do 09.04.2021. godine.

Ovim su usvojene naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 23.marta, uključujući naredbu o ograničenom kretanju stanovništva od 21h do 05 h i ograničenje istovremenog boravka do 20 osoba u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Od, za javnost najznačajnijih mjera izdvaja se zaduženje Ministarstvu obrazovanja i nauke TK da se počevši od ponedjeljka 29.03.2021. godine pa do ponedjeljka 12.04.2021. na univerzitetima, visokoškolskim ustanovama, u srednjim školama i osnovnim školama za razrede od 6. do 9. prijeđe na online model organiziranja nastave.

Nastava u osnovnim školama od razreda 1. do 5. bi se odvijala po ranije utvrđenom principu rada, dok predškolske ustanove nastavljaju sa radom.

Također, zabranjeno je obavljanje svih vannastavnih aktivnosti (dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, treninzi u zatvorenom prostoru i sl.), te je preporučena upotreba online alata za edukaciju, te organizovanje trenažnih procesa na otvorenom.

Do daljnjeg se zabranjuju sportsko rekreativne aktivnosti u zatvorenom prostoru izuzimajući treninge i takmičenja sportskih klubova koji učestvuju u takmičenjima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.


PRILOG: Azur Č. /  Vlada TK

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0