UČENICI POSJETILI GRAD ZENICU

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Učenici OŠ ”Ivan Goran Kovačić” su u petak 4. maja posjetili grad Zenicu. Na put u Zenicu krenulo je 72 učenika sedmih razreda i četiri nastavnika, razredne starješine Stanislava Mujkić, Hazima Hećimović i Rasim Dugić, te nastavnica Mirsada Karić.

Ugodnu i sigurnu vožnju obezbijedilo nam je preduzeće ”Sudex Bus” Gradačac.

Na put u Zenicu krenuli smo u 7:10, a na odredište stigli u 10:05. U obilazak smo krenuli sa parkinga Gradske arene Zenica gdje nas je dočekao naš vodič Dino Brljevac.

Gradska arena Zenica je bila naše prvo odredište. U pratnji vodiča posjetili smo sportske terene. Nakon toga posjećujemo Atletski stadion Kamberovića polje. Organizovali smo i trke na 400 i 100 m.

Prije ulaska na Stadion Bilino Polje vodič nam je održao predavanje o Bilinopoljskoj izjavi, koja je potpisana 1203. godine u neposrednoj bilizni stadiona. Učenici su nakon toga obišli tribine, press salu, svlačionice, sobu za trofeje, studio te teren.

U Muzeja grada Zenice pogledali smo različite zbirke arheološke, etnološke, historijske i likovne, a u sklopu Muzeja je i biblioteka sa preko 2.000 naslova.

Family Centar Ekran Zenica, je bila naša sljedeća destinacija. U cijenu ekskurzije je bio uračunat i ručak, piletina sa pomfritom, palačinke, sok i jabuka. Nakon kraćeg odmora učenici su zauzeli svoja mjesta u kinu, gdje su gledali 3D projekciju filma Osvetnici: Rat beskonačnosti.

Zbog vremenskih uslova odmah poslije završetka filma uputili smo se prema našim autobusima i sigurno stigli u Gradačac u 19:10. Utisci su više nego pozitivni i preporučujemo posjetu gradu Zenica.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0