TAJNE ISPOD ZMAJEVOG KRILA | Otkrijmo turističke potencijale Grada Gradačac (FOTO)

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Izvještaj o realizovanom projektu pod nazivom Tajne ispod Zmajevog krila-otkrijmo turistički potencijal našega grada.

Kao što je  i navedeno u nazivu projekta, cilj projekta bio je da se učenici kao nosioci aktivnosti, bolje upoznaju sa turističkim resursima u Gradačcu, te da svoje iskustvo podijele sa širom javnosti.

Kao fokus grupa uzeti su učenici osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona.

Nosioci aktivnosti su učenici trećih razreda područnih odjeljenja u Ledenicama Gornjim i Ledenicama Donjim JU OŠ Ivan Goran Kovačić i učiteljice Dženisom Mešanović i Jasminom Biberkić, jedno odjeljenje III razreda iz centralne škole sa učiteljicom Elvirom Hrnjić, te nastavnica engleskog jezika Merisa Šećkanović.

Metode koje su korištene u radu su učenicima su: istraživačka, metoda razgovora, praktičan rad,metoda demonstracije, metoda pisanja i crtanja kao klasične metode.

Korištene su i metode aktivnog učenja: Kviz metoda, Činkvina, metoda Kockarenje u kojima su učenici uživali u istraživanju i učenju.

Učeničke aktivnosti su tekle u tri faze: istraživanje, obrada prikupljenih podataka te predstavljanje naučenog kroz elektronske i printane medije. U fazi istraživanja veliku pomoć dala je i Turistička zajednica Gradačca, koja je ujedno i partner projekta.

Za predmete istraživanja uzeti su  kulturno historijski objekti u Gradačcu prirodni potencijali: Kula Husein kapetana Gradaščevića, Ljiljan spomenik u Jasenici, Tenk u Novalićima, Oklopni voz, jezera Hazna i Vidara te Banja Ilidža.

U fazi obrade prikupljenog materijala učenici su izradili:

turističku kartu Gradačca

razglednice

afišu

Faza predstavljanja projekta uključuje postavljanje sadržaja na info portale te promociju Gradačca kroz afiše koje će biti podijeljene osnovnim školama u TK.

Trajanje projekta:  januar – maj, 2021. godine. 

Partner: Turistička zajednica Gradačca

Koordinator: Dženisa Mešanović,prof.RN-a

Učesnici: Jasmina Biberkić,prof.RN -a, Elvira Hrnjić, prof.RN-a, Merisa Šećkanović, prof.engleskog jezika.


 

 

 

PRILOG: Azur Č.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0