SADIN MULAHALILOVIĆ, PRVI MEĐU NAJBOLJIMA | Dvostruki prvak Balkana i reprezentativac BiH u karateu

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

SADIN MULAHALILOVIĆ

NAŠ UČENIK, PRVI MEĐU NAJBOLJIMA


 

Nekadašnji učenik naše škole, sportista svjetskog ranga, Sadin Mulahalilović,  dugogodišnji karate reprezentativac Bosne i Hercegovine je dvostruki prvak Balkana i jedan od osam najboljih juniora svijeta po zvaničnoj rang ljestvici.

Svjetski prvak, Sadin Mulahalilović (FOTO)

U svojoj kratkoj poruci Sadin nam je naveo samo neke od svojih najvećih uspjeha

“Na samom početku želim da pozdravim sve moje drage nastavnike, moje drugove i sve one koji su mi u prethodnom periodu dalu nesebičnu podršku.

Sadin Mulahalilović u fiskulturnoj sali naše škole, FOTO

Prvak sam Bosne i Hercegovine, te jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na svim Svjetskim ligama mladih (Meksiko,Kipar,Italija, Hrvatska).

Maturska uspomena, FOTO

U 2019. i 2020. godini uzeo sam učešće na Svjetskom prvenstvu u Čileu, Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Mediteranskom prvenstvu u Turskoj.

Sadin Mulahaliliović, Foto Facebook

Prema izboru Sportskog saveza Tuzlanskog kanton najuspješniji sam junior Tuzlanskog kantona za 2019. i 2020. godinu kao i po izboru Sportskog magazina “BH Tempo 09”.

VIDEO PRILOG O REZULTATIMA ŠAMPIONA

Jedan sam od tri najuspješnija juniora Bosne i Hercegovine za 2019. godinu po izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

U oktobru prošle godine sam prešao u seniorsku kategoriju, gdje ću zahvaljujući svojim prethodnim rezultatima imati pravo da nastupim na svim “Karate 1 Premier League” i “Karate 1 Series A”. Predhodnih godina ove prestižne lige su se održavale u gradovima kao što su Tokyo, Dubai, Madrid, Moskva, Shanghai, Istanbul, Paris, Rabat, Salzburg, Berlin. Na osnovu rezultata na navedenim takmičenjima skupljaju se bodovi za Svjetsku rang listu, ali i Olimpijske igre.

Za kraj nam je Sadin poručio: “Moja iduća destinacija će akoBogda biti “K1 Premier League Lisabon – Portugal”, koja se održava od 30.04. do 02.05.2021. godine.”

Hvala svima na podršci!


PRILOG: Azur Č.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0