RADIONICA ZA UČENIKE – JESI LI TOLERANTAN?

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
1
+1
0

U utorak 16.11. 2016.obilježili smo Međunarodni dan tolerancije u našoj školi. Radionica za učenike pod nazivom „Igra – Jesmo li tolerantni u igri“realizovana je u IV-b razredu uz vodstvo učiteljice Azime Biberkić.

Na samom početku radionice bila je igra – Oluja ideja na riječ tolerancija. Bila sam vrlo zadovoljna odgovorima jer je učenicima riječ tolerancija bila poznata i oni su svojim dječijim izrazima objasnili šta znači biti tolerantan. Ipak nova znanja bila su više nego dobrodošla!

U pripremljenoj pover-point prezentaciji pokazala sam učenicima kako sportske igre u kojima nismo tolerantni mogu dovesti do nasilja. Moji pametni učenici sami su došli do zaključka da biti tolerantan znači poštovati protivnika onako kako bi željeli da oni poštuju nas.Tolerancija je imati ekipni duh, zajedno podnositi pobjede i poraze.

viber-imagedf

Zatim su učenici imali zadatak da popune tabele na osnovu pitanja iz kojih će dobiti odgovore koliko su tolerantni. Evaluacijom tabela dobili smo jasnu poruku da smo kao odjeljenje jako tolerantni, ali i da ćemo i dalje raditi da stepen tolerancije bude što veći.

Sljedeći zadatak je bio da učenici popune Vennov dijagram i iskažu razlike netolerantnog i tolerantnog ponašanja u igri. Zadatak su odradili sjajno i još jednom zaključili da imaju visok prag tolerancije view.

Analiza upitnika:

Imaš samo krugove: 18 učenika

Bravo!

Vrlo si tolerantan-tolerantna.

Jak  si i odličnan  igrač, znaš savladati svoje i tuđe nasilje!

Objasni drugovima kako to uspijevaš!

 

Imaš od 3 do 7 krugova: 9 učenika

Hm! Nisi baš tolerantan!

Lako se naljutiš, ali si hrabar, i lako možeš postati bolji.

Zato brzo vježbaj!

toler

Refleksija: IV-b razred ima visok stepen tolerancije, što nas naravno potiče da i dalje radimo na toleranciji.

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
1
+1
0