RADIONICA O RAZUMIJEVANJU POTREBA DRUGIH LJUDI

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U okviru Sedmice mira, danas su članice humanitarne sekcije uz asistenciju nastavnika mentora Šaćire Mahmutović i Nedžmudina Đulića održale svoju drugu radionicu, ali sada u Vc odjeljenju na temu „Razumijevanje potreba drugih ljudi“ s ciljem navođenja učenika na uočavanje potreba drugih ljudi bez predrasuda, nametnutih stavova i slično. Pomagati na najbolji mogući način.
Korištene su aktivnosti : “U tuđim cipelama”, „Pogled kroz filtrirane oči“, „Prepoznavanje potreba i prioriteteta Mathari Valley stanovništva“.
Aktivnosti su pomogle da učenici vide kako stvari koje bi odabrali profesionalni radnici i doseljenici unutar zajednice nisu uvjek one koje bi izabrali sami članovi zajednice. Učenici su dalje navođeni na razmišljanje o njihovoj percepciji te na njihovo preispitivanje, ali i kako se prema različitim društvima u različitim mjestima ne može pristupiti na isti način, svakome treba osigurati ono što mu je vrijedno i potrebno.
Radionica je bila zanimljiva, aktivnosti su protekle u veseloj atmosferi, ali nakon rezimea i zaključaka lica učenika su ostala zamišljena što je organizatorima radionice bio znak da je radionica uspjela jer su učenici pokazali saosjećanje za sve one koji su u nekoj vrsti nevolje i potrebe.

[ngg src=”galleries” ids=”150” display=”basic_thumbnail”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0