RADIONICA „MOJA ŠKOLA IMA ROĐENDAN“

Povodom Dana škole „Ivan Goran Kovačić“ realizovana je radionica za učenike šestih razreda pod nazivom „Moja škola ima rođendan“.

Ciljevi radionice bili su razvoj pismenog izražavanja učenika na njemačkom i engleskom jeziku, poticanje kreativnosti i stvaralaštva i upoznavanje sa novim tehnikama rada.

Učenici su na početku radionice pisali kraće sastave na njemačkom i engleskom jeziku o svojoj školi ili o proljeću.

Zatim su pisali akrostihove ili činkvine, a zadužene nastavnice su birale najbolje radove. Rad učenika Nedima Omića iz VI c odjeljenja je proglašen kao najbolji na njemačkom jeziku, a rad Abdurahmana Hadžića iz VI b je izabran kao najbolji na engleskom jeziku.

Radionicu su vodile Jasna Hasanbašić i Hazima Hećimović. Članovi komisije za ocjenjivanje bili su Erna Mulić, Azemina Smajlović i Stanislava Mujkić.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”56” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”55” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA