RADIONICA / “Međunarodni dan osoba s invaliditetom”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
1
+1
0
+1
0

 

Od 1992. godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se odlukom Ujedinjenih naroda svake godine 03.decembra obilježava širom svijeta.

 

 

Osnovni cilj obilježavanja je poboljšanje kvalitete života ovih osoba kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba sa invaliditetom u zajednici, probleme sa kojima se svakodnevno susreću, sa naglaskom na jednak tretman njihovih prava u društvu.

 

 

U našoj školi je također obilježen 03.decembar kroz izvođenje radionice “Prihvatanjem do boljeg sebe!” U radionici su učestvovali učenici šestog, inkluzivnog razreda.

 

 

Cilj je bio učenike potaknuti na razvijanje pozitivnih stavova prema osobama sa invaliditetom, prihvatanje i tolerancija različitosti i povećanje bliskosti i međusobnog uvažavanja.

 

ZIDNE NOVINE ☘

 

Osim radionice, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, izrađen je i zidni pano u saradnji edukatora-rehabilitatora i učenika.

 

 

Radionici je prisustvovala i pružila svoju podršku i nastavnica Sanela Husić.

 

FOTO / afiše

 

Afiše, priču za djecu “Kako je tužni plavi autobus promijenio ime i postao sretan” i slike asistivne tehnologije, pripremio je Mobilni stručni tim Gradačac u saradnji s osnovnim školama na području Grada Gradačca.

 

 

Ovaj materijal je također upotrijebljen u obilježavanju 03.decembra.

 

 

Realizacija: Adelisa Omerović, edukator – rehabilitator

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
1
+1
0
+1
0