PRIMJER DOBRE PRAKSE I SOLIDARNOSTI U NAŠOJ ŠKOLI

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Mladi privatni poduzetnik iz Gradačca, vlasnik firme  D.O.O ,,Deluxe Fashion“, gospodin Asmir Džakovac je u Gradačcu organizovao humanitarnu akciju finansiranja ishrane socijalno ugroženih grupa i time pokazao da je među domaćim poduzetnicima još živ osjećaj za druge ljude, posebno djecu koji zbog slabog imovnog stanja roditelja uglavnom nemaju novac ni za sendvič.

Za mjesec septembar je gospodin Asmir Džakovac sam uplatio unaprijed sendviče u školskoj kuhinji osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić“ uz obećanje da će se pobrinuti da mu se u ovoj akciji pridruže i drugi poduzetnici sa područja općine Gradačac.

 

Inače, gospodin Džakovac je uposlio šesdesetak mladih osoba s područja općine Gradačac i sam kaže da u njegovoj privatnoj firmi koja se bavi proizvodnjom odjevnih predmeta, uglavnom za izvoz, još uvijek ima mjesta za nove radnike koji bi željeli da se okušaju u području tekstilne industrije.

Mogli bismo reći da bi bilo idealno kada bi se i drugi privrednici iz Gradačca i Tuzlanskog kantona poveli za primjerom Asmira Džakovca jer bi onda bilo manje gladnih učenika u školskim klupama.

 

Jasmina Mujkić – Ćatić

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0