Prema Odluci bivše ministrice Fahrete Brašnjić nastava u drugom polugodištu počinje U PETAK, 29.01.2021.

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Prema Odluci ministrice  obrazovanja i nauke iz prošlog saziva Vlade TK, Fahrete B. ,nastava u drugom polugodištu školske 2020/21. godine u svim školama na području Tuzlanskog počinje 29. januara .

Nastava će se izvoditi po preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja zaraze COVID-om 19, te u skladu sa Odlukama o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama, koje je izdalo Minstarstvo obrazovanja i nauke TK.

U školama će se poštovati propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Po informacijama iz MONTK-a nastava u školama na području TK će biti organizirana u dvije grupe u odjeljenjima koja broje 16 i više učenika.

Kada je u pitanja organizacija nastave od 5. do 9. razreda osnovne škole i učenika srednje škole nastava će se organizirati sažimanjem nastavnih sadržaja putem intenzivne nastave, na način da se nastava tokom jedne sedmice organizuje za jednu grupu učenika, a tokom druge sedmice za drugu grupu učenika istog odjeljenja.

Za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, ukoliko je odjeljenje podijeljeno u grupe, nastava će se organizirati svakog radnog dana u trajanju od maksimalno 120 minuta, koristeći princip integrativnosti, korelacije i tematskog pLaniranja nastave.

Također, navodi da se konkursna procedura za prijem zaposlenika u osnovne i srednje škole na području tog kantona privodi kraju.

FENA

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0