“POZNAJEM I POŠTUJEM DJEČIJA PRAVA” – DEBATNA SEKCIJA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U petak 06. 10. 2017. godine povodom obilježavanja Dječije sedmice u našoj školi predstavila se Debatna sekcija pod sloganom Poznajem i poštujem dječija prava.

Tradicionalno prva sedmica u oktobru je Dječija sedmica. U ovoj sedmici u školama se organizuju: dječji skupovi, radionice, izložbe, razne prezentacije i predavanja, pisanje poruka odraslima…

Dječija sedmica je prilika da se, mnogo glasnije nego inače čuje glas djece, te da njihov osmjeh i dobrobit stavi na sam vrh prioriteta roditelja, nastavnika, zajednice.

Danas naša sekcija želi da poruči svima i odraslima i djeci koliko su djeca važna i da ukaže na to koja su dječija prava, potrebe i koje je mjesto djeteta u društvenoj zajednici.

Dječija sedmica je prilika da se,  glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a  o pravima djeteta, ali i prilika da se djeca dobro zabave. Ova tradicionalna manifestacija podsjetiće odrasle da su djeca „narod poseban“ i da bi svaki dan trebao da bude posvećen njima, njihovim željama i potrebama.

Neka svaka sedmica bude dječija sedmica

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0