OKRUGLI STO – “SOLIDARNOST”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas su učiteljice područnih škola Ledenice Donje i Ledenice Gornje, organizovale Okrugli sto na temu: ,,Solidarnost” i tako obilježile Međunarodni dan solidarnosti. Solidarnost je osjećaj brige o populaciji ranjivih kategorija društva. Pružanje pomoći onima koji su u stanju potrebe bi trebala biti zadaća svih ljudi. Svako može na neki svoj način doprinijeti zajednici i svaki vid pomoći je dobar.

Moramo razvijati ovaj osjećaj od najranijeg uzrasta, kako bi naši učenici bili što humaniji kada odrastu. Danas smo čuli iskustva u projektima solidarnosti od predstavnika udruženja ,,Kutak radosti”, gospodina Fadila Imširovića, Udruženja građana Centar za aktivno starenje Gradačac, ispred kojeg se obratila Ramiza Muftić, Medžlisa Islamske vjerske zajednice Gradačac, čije djelovanje je predstavila Emira Kavazović, profesorica islamske vjeronauke, a stavove i aktivnosti po pitanju Katoličke vjerske zajednice Gradačac, predstavio je Marko Hrskanović, župnik župe Gradačac.

Aktivnosti su propratili i predstavnici Vijeća roditelja iz obje područne škole i direktor škole Adnan Kondžić. Medijski pokrovitelj je bila B1 TV. Glavni cilj Okruglog stola je bila razmjena različitih iskustava i rad na razvoju solidarnosti na području naše lokalne zajednice.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0