OKRUGLI STO – SAT ZA NAŠU PLANETU

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas smo u našoj školi obilježili Sat za našu planetu Zemlju i time se pridružili globalnoj inicijativi o očuvanju prirode koja se počela obilježavati 2007.g u Sidneju i svake godine nastoji okupiti što više organizacija i Udruženja okupljenih oko istog cilja.
Ove godine smo organizovali predavanje i gostovanje uvaženog profesora Abdela Đozića koji je bio uvodničar i najstručnija osoba na Okruglom stolu održanom u okviru ovoga projekta. Pridružili su nam se i članovi Udruženja Eko zeleni, Fondacija zajednice Gradačac, Ronilački klub Vidara, Udruženje maloljetnih boraca, Ribolovačko društvo, ali i naše Vijeće učenika, ekološka i cvjećarska sekcija sa svojim voditeljima, kao i predsjednica KJD naše škole i naša pedagogica.
Identifikovali smo probleme na području Gradačca, konkretno na Jezeru Vidara i odlučili smo svi skupa odraditi jedan zajednički ekološki projekat koji će imati cilj da popravi sadašnje stanje našega jezera i pojača turistički potencijal Gradačca. Imat ćemo u svemu tome i podršku Općine Gradačac, Vlade TK i CRP Tuzla. Svim učesnicima se zahvaljujemo na dolasku, a najviše Prof. Dr. Abdelu Đoziću od koga smo danas najviše naučili i dobili smjernice za dalje djelovanje.

[ngg src=”galleries” ids=”143” display=”basic_thumbnail”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0