OKRUGLI STO O PODRUČNIM ŠKOLAMA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Dana, 26.04. 2018. godine, u našoj školi je održan okrugli sto sa tematikom koja je veoma zanimljiva. Naše kolege Senada Džekić i Mirsad Tursić već godinama rade u područnim školama. Uočili su kroz svoj rad da se djeca iz područnih škola na neki način osjećaju zapostavljeno ili potisnuto u odnosu na djecu koja nastavu pohađaju u centralnim školama. Iz toga razloga su organizovali okrugli sto na kojeg su pozvali sve kolege koji rade u područnim školama općine Gradačac, predstavnike KJD škola, policije i općine.

Njihova ideja da se ta prepreka ublaži je organizacija Smotre područnih škola koja bi trebala zaživjeti u praksi od naredne školske godine. Naime, plan je uvesti praksu da se u zadnjoj sedmici maja, svake godine, na poligonima ispred naše škole organizuje Smotra svih područnih škola s područja naše općine na kojoj bi svoje vannastavne aktivnosti predstavljali samo učenici svih 16 područnih škola, a za to vrijeme i predstavljali izložbu svojih radova.

Zamisao je da toga dana, uz muziku i igru svi mališani uživaju, a da ih dođu gledati njihova rodbina, prijatelji i poznanici, kao i ostali drugovi i drugarice iz centralnih škola. Dogovor je da se ova smotra uvrsti od iduće školske godine u Godišnji program rada svih škola i da tako planiramo u školskim kalendarima i ovu aktivnost. Zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom podržali ovu ideju i nadamo se da će njena realizacija oduševiti sve koji nam se pridruže toga dana.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0