Objašnjenje ministra obrazovanja i nauke vezano za prekid nastave u školama

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
2
+1
0
+1
0

 


Poštovani učenici, roditelji, kolegice i kolege, kao odgovor na veliki broj upita zabrinutih roditelja želim da objasnim da prekida nastave u školama na području Tuzlanskog kantona neće biti.

 

 

Prekid nastave i prelazak na online model nastave se eventualno može desiti u onim školama u kojima ne budu obezbijeđeni osnovni uslovi za rad učenika i zaposlenika, o čemu menadžment škole treba blagovremeno da obavijesti Ministarstvo.

 

Ministarstvo obrazovanja i nauke TK danas do ovog momenta nije primilo niti jedan zahtjev od direktora neke od škola za prekid nastave i prelazak na online model nastave.
Da li će se to desiti u toku sutrašnjeg dana, vidjet ćemo.

 

Sutra je u 8 h zakazan kolegij Odsjeka za obrazovanje u Ministarstvu gdje ćemo razgovarati o novonastaloj situaciji oko vremenskih neprilika i organizacije nastave u školama.

 

U komunikaciji smo i sa Civilnom zaštitom koja nas izvještava o situaciji u Kantonu, te i na taj način pratimo situciju.

 

Nastava se može obustaviti u školama iz lokalnih zajednica koje proglase stanje prirodne nesreće.

 

Želim još jednom da naglasim da najvažnija stvar za učenike, uz naravno njihovo zdravlje i sigurnost, jeste da su u školskim klupama sve dok postoje uslovi za to.

 

Zbog odgoja i obrazovanja! I lično ću se uvijek zalagati za to, kao što sam i svo ovo vrijeme u toku pandemije.

 

Autor: Ministar obrazovanja u nauke u Vladi TK, dr. Elvis Baraković (MONTK)

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
2
+1
0
+1
0