OBILJEŽILI SMO EVROPSKI DAN JEZIKA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Evropski dan jezika obilježava se 26. septembra svake godine. Na taj dan se slavi jezična raznolikost našeg kontinenta.

Cilj je jačanje svijesti o raznolikosti jezika u Evropi, promicanje kulturne i jezične raznolikosti te poticanje djece i odraslih za učenjem stranih jezika.

Povodom Evropskog dana jezika učenici su uz pomoć nastavnica njemačkog i engleskog jezika uredili zidne novine zastavama država svijeta ispod kojih se nalazi njihov naziv na maternjem, engleskom i njemačkom jeziku. Postavljeno je i nekoliko primjera riječi na stranim jezicima koji imaju slično značenje. Našla se tu i lista zanimljivih činjenica o jeziku.

U izradi zidnih novina su učestvovala odjeljenja Vc, VIIIb, VIIIc i VIIId te nastavnice Jasna Hasanbašić i Hazima Hećimović.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”108” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”90” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0