OBAVJEŠTENJE! Obavezni program predškolskog odgoja i obrazovanja na području TK počinje u ponedjeljak

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Tuzla,  danas je održan sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona.

Sastanak je upriličen s ciljem kvalitetne pripreme perdškolskih ustanova i Osnovnih škola za provođenje Obaveznog programa razmatrana pitanja oko organizacije rada ustanova u tekućoj pedagoškoj godini.

Pored direktora predškolskih ustanova Tuzlanskog kantona sastanku su prisustvovali savjetnik za obrazovanje u Pedagoškom zavoda Ramiz Nurkić i gosp. Fikret Vrtagić pomoćnik ministra obrazovanja i nauke TK.

Svi direktori su saglasni da se svijest građana o značaju predškolstva podigla na veći nivo u odnosu na period od prije samo nekoliko godina, ali da je potrebno svakodnevno raditi na promovisanju predškolstva.

Dogovoreno je Obavezni programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu koja su u godini pred polazak u školu otpočene 19.04.2021.godine i trajat će do 28.06.2021.godine u trajanju od 50 radnih dana uz uvažavanje higijensko-epidemioloških mjera i Pedagoških standarda za predškolski odgoj i obrazovanje.

MONK TK


PRILOG: Azur Č.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0