NASTAVNICI NAŠE ŠKOLE AUTORI KNJIGE “MATEMATIKA ZA DODATNU NASTAVU”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

MATEMATIKA za dodatnu nastavu (IX razred osnovne škole)

Autori: Karić Selmir, profesor i Nurkanović Kristina, profesor

MATEMATIKA za dodatnu nastavu je zbirka riješenih zadataka iz matematike za 9. razred osnove škole. Knjiga je pogodna za učenike koji pohađaju dodatnu nastavu ili imaju afinitet prema matematici i prirodnim naukama. Također, veoma je korisna nastavnicima i profesorima matematike i fizike. Zbirka se sastoji od 940 u potpunosti riješenih zadataka. Zadaci su birani tako da pokrivaju oblasti koje su predviđene nastavnim planom i programom devetog razreda osnovnog obrazovanja, a može biti i u upotrebi u prvom razredu srednjeg obrazovanja kao dodatna literatura iz matematike. Namjera nam je da zadaci svojom težinom zadovolje interesovanja svih učenika.

Zadaci su raspoređeni u devet oblasti, a to su: Algebarski izrazi, Maksimalna i minimalna vrijednost, Tačka-prava-ravan, Funkcije, Linearne jednačine, Linearne nejednačine, Primjena linearnih jednačina i nejednačina, Sistemi linearnih jednačina i Razni zadaci. Osim navedenih oblasti, ova zbirka sadrži i tri poglavlja isključivo takmičarskih zadataka prilagođenih uzrastu za deveti razred osnovne škole.

Nadamo se da će MATEMATIKA za dodatnu nastavu biti od koristi učenicima koji traže nešto više od onoga što nalaze u knjigma i zbirkama za redovnu nastavu iz matematike za deveti razred osnovne škole.

Recenzenti MATEMATIKE za dodatnu nastavu, Doc. dr. Samra Sadiković i Mr. Sc. Edis Mekić, preporučuju upotrebu ove zbirke kako učenicima, tako i nastavnicima i profesorima matematike.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0