NASTAVLJEN PROJEKAT “SERVISNO UČENJE”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas je Centar za aktivno starenje posjetila projekt koordinator Mirela Đipa iz MIOS Tuzla sa snimateljem Jasminom. Snimili su prilog o tome kako naši učenici vrše obuku iz osnova informatike članicama Centra. Naši učenici su nakon ove ,, javne obuke” skupa sa članicama Centra dali izjave za medije koji prate MIOS o svojim dosadašnjim utiscima, iskustvima i svemu naučenom. Time se danas naš projekat servisnog učenja zvanično obilježio i u kantonalnim medijima.

Da podsjetimo one koji možda nisu pratili, servisno učenje je novi pristup učenju kroz angažman učenika u lokalnoj zajednici. Učenici tako, dok podučavaju članice Centra kako da koriste računare, sami uče kako da budu aktivni građani, uče da pomažu onima kojima je pomoć potrebna, a da kao resurs koriste svoja stečena znanja koja na ovaj način dobijaju praktičnu primjenu. Učenici tako u sebi razvijaju osjećaj sigurnosti u svoje znanje koje ovim putem dodatno utvrđuju. Ciljevi ovih projekata su također i odgojnog karaktera jer dobijamo učenike koji pomažu lokalnoj zajednici, daju svoj lični doprinos i tako uče da su i mali koraci važni i donose promjene u lokalnoj zajednici.

Već smo prije pisali, ali opet vrijedi napomenuti da ovaj projekat vode nastavnice Hazima Hećimović i Senada Džekić. U okviru ovoga projekta, MIOS je školi kupio laptop koji se koristi za potrebe ove radionice, a koji će poslije ostati školi. Zahvaljujemo se MIOS-u na edukaciji i podršci, našim divnim učenicima, članovima Servisnog tima, našoj Hazimi i Senadi i članicama Centra za aktivno starenje koji su naš partner u ovom projektu.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0