NAŠI UČENICI I NASTAVNICI U ITALIJI

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Dugogodišnja saradnja naše škole sa italijanskim školama se nastavlja i ovih dana.

U sklopu aktivnosti koje se realizuju između pobratimljenih gradova Gradačac i Castenedolo iz Iz Italije jeste i razmjena učenika i nastavnika osnovnih škola. Učenici i nastavnici naše škole imali su čast da ugoste učenike i nastavnike iz pomenutog grada u prošloj godini, a ove godine oni su pozvani u uzvratnu posjetu od strane predstavnika škole «Leonardo da Vinci»iz Castenedola.

Delegaciju naše škole činili su: direktor škole, 5 nastavnika i 14 učenika. Polazak je bio dana 17.05.2017.g. u 04:00 h. Putovalo se autobusom gradačačke firme «Bukal trans». Putovanje je proteklo bez ikakvih problema.

Dolaskom u Italiju, učenici su smješteni u porodične kuće učenika koji su već bili u posjeti Gradačcu. Nastavnici su smješteni u privatne i hotelske smještaje.

Od aktivnosti koje su se realizovale tokom boravka u ovom sjevernom dijelu Italije značajnije su: posjeta školi»Leonardo da Vinci», posjeta opštini Castenedolo i prijem kod načelnika općine gosp. Gianbattista Groli, posjeta gradskoj biblioteci, posjeta vjerskim objektima, obilazak značajnijih spomenika kulture ovog grada, razgledanje okolnog pejzaža uz stručnog vodiča, posjeta sportskom kulturnom centru, obilazak centra grada Brescia, izlet do jezera Garda, posjeta dječijem obdaništu, posjeta staračkom domu i druženje sa štićenicima ove ustanove.      

 

Domaćini su se potrudili da se ugodno i prihvaćeno osjećamo u njihovom gradu, te su naši učenici i nastavnici imali priliku da se predstave njihovoj javnosti. Na 11. Festivalu muzike i plesa, naši učenici su se predstavila sa muzičkim tačkama u revijalnom dijelu programa, pod vodstvom nastavnika muzike Azura Čobe.

U takmičarskom dijelu programa jedna od članova stručnog žirija za ocjenjivanje takmičarskih grupa  bila  je i Jasmina Biberkić,prof. razredne nastave.

Sva druženja nastavnika škola partnera protekla su u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi uz prisustvo predstavnika lokalne zajednice, roditelja učenika, vjerskih službenika te predstavnika opštinske vlasti.

Povratak iz Italije je bio 21.05.2017.godine u 09:00 a u Gradačac je delegacija stigla u 20:00 h.

Jasmina Biberkić

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”67” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”60” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”] 

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0