NAŠA PLANINARSKA SEKCIJA NA IGMANU

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Učenici naše škole, članovi planinarske sekcije, su učestvovali na ”Susretu planinara osnovaca Sarajeva”. Na susretu održanom u subotu (21.04.) je sudjelovalo oko 500 učenika koji su uzeli učešće na planinarskom pohodu Malo polje – Hrasnički stan.

Ova manifestacija okuplja osnovce, koji zajedno sa svojim nastavnicima djeluju u okviru školskih planinarskih sekcija, a cilj je afirmisanje planinarstva kao stila života, te socijalizacija mladih.

Organizator susreta PSD ”Prijatelj prirode” ovu manifestaciju planira učiniti tradicionalnim aprilskim okupljanjem učenika.

Naša škola je boravila u planinarskoj kući ”Igman” Malo polje, koja se nalazi preko puta olimpijskih skakaonica na nadmorskoj visini od 1246m.

Dvadeset i sedam učenika šestih i sedmih razreda, u pratnji nastavnica Stanislave Mujkić i Hazime Hećimović, su prešli dionicu od 10km. Na lokaciji Hrasnički stan Gorska služba spašavanje – stanica Sarajevo učetvovala je u pokaznoj vježbi. Demonstrirali su postavljanje i transport unesrećene osobe korištenjem tirolske prečnice.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”94” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”90” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0