NAŠA PLANINARSKA SEKCIJA NA IGMANU

Učenici naše škole, članovi planinarske sekcije, su učestvovali na ”Susretu planinara osnovaca Sarajeva”. Na susretu održanom u subotu (21.04.) je sudjelovalo oko 500 učenika koji su uzeli učešće na planinarskom pohodu Malo polje – Hrasnički stan.

Ova manifestacija okuplja osnovce, koji zajedno sa svojim nastavnicima djeluju u okviru školskih planinarskih sekcija, a cilj je afirmisanje planinarstva kao stila života, te socijalizacija mladih.

Organizator susreta PSD ”Prijatelj prirode” ovu manifestaciju planira učiniti tradicionalnim aprilskim okupljanjem učenika.

Naša škola je boravila u planinarskoj kući ”Igman” Malo polje, koja se nalazi preko puta olimpijskih skakaonica na nadmorskoj visini od 1246m.

Dvadeset i sedam učenika šestih i sedmih razreda, u pratnji nastavnica Stanislave Mujkić i Hazime Hećimović, su prešli dionicu od 10km. Na lokaciji Hrasnički stan Gorska služba spašavanje – stanica Sarajevo učetvovala je u pokaznoj vježbi. Demonstrirali su postavljanje i transport unesrećene osobe korištenjem tirolske prečnice.

NAŠA  PRIČA