NAGRADNI KONKURS | Takmičenje za mlade u IZRADI VIDEO KLIPOVA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Javni poziv – Takmičenje za mlade u izradi video klipova na temu

“Naša raznolikost – naše bogatstvo”

Kultura nas oplemenjuje a kulturna raznolikost obogaćuje. Kulturna raznolikost je povod za dijalog i prilika za razvoj svakog društava. Njenu važnost prepoznale su Ujedinjene Nacije, te je UNESCO (UN organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu) 2001. godine donijela Deklaraciju o kulturnoj raznolikosti i proglasila 21 maj – Svjetskim danom kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

DEKLARACIJA UNESCO-aBaš kao što bioraznolikost krasi prirodu , tako je i kulturna raznolikost bogatstvo svakog društva kojeg treba čuvati i njegovati.

Koalicija “Mržnja ne sada i ne ovdje” od svog osnivanja njeguje toleranciju, promoviše dijalog i kulturnu raznolikost kroz različite aktivnosti, što činimo i ove godine.

Stoga, povodom 21 maja – Svjetskog dana Kulturne raznolikosti, Koalicija “Mržnja , ne sada i ne ovdje” poziva sve mlade da uzme učešće u nagradnom takmičenju u izradi video klipova na temu :

“Naša raznolikost – naše bogatstvo”

Pravila takmičenja:

Pravo učešća imaju svi mladi sa područja Grada Gradačac.

Maksimalna dužina video klipova – 2 minuta
Video klipovi mogu biti urađeni u bilo kojem programskom jeziku ili snimljeni telefonom u landskape formatu. Mogu sadržavati fotografije, animacije, tekstualne i zvučne zapise, muzičku podlogu….

Video klipove slati na mail adresu: gradacackoalicija@gmail.com


KONKURS JE OTVOREN DO 15. MAJA 2021.


Pristigli video klipovi biće javno prezentirani, a najbolji radovi biće nagrađeni, uzimajući u obzir originalnost ideje i poruke, kao i tehničku vrijednost klipa

Dodatna informacija – Krajem aprila biće organizovana online radionica o izradi video klipova, o kojoj uskoro objavljujemo više informacija

 


PRILOG: Azur Č.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0