MEVLUDSKI PROGRAM – SELAM YA RESULALLAH

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U četvrtak, 14.12.2017. godine, priređena je mevludska priredba pod nazivom “Selam, ya Resulallah”. Kulturna i javna djelatnost naše škole realizovala je program u povodu sjećanja na Muhammeda, a.s., a u okviru manifestacije obilježavanja mevludskog mjeseca u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac učenjem Kur'ana, prigodnim  ilahijama, kasidama, recitacijama i recitalima. Bogat program su pripremili članovi sekcija, učenici od I do IX razreda, koje su predvodili nastavnici: Alma Prnjat, Sanela Rabić, Azur Čobo, Azima Biberkić, Esma Hasanbašić, Jasmina Biberkić, Senada Džekić, Emira Kavazović, Hasan Ibrišimović i Nedžmudin Đulić. 

Zahvaljujemo se glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, mr. Nusretu ef. Kujrakoviću  na prigodnim poklonima koje je pripremio za učenike koji su se istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a  koje je nagrađenim učenicima uručio direktor naše škole prof. dr. Esed Karić.

Učenici su isto tako pripremili i zidni pano koji nas već par sedmica podsjeća  na ovaj važan datum u historiji čovječanstva.

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0