MEDŽLIS IZ I UDRUŽENJE ILMIJJE PRIKUPILI SREDSTVA ZA LIJEČENJE BENJAMINA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U okviru predramazanske akcije „Otvorimo 1000 vrata“, Medžlis IZ Gradačac i Udruženje ilmijje Gradačac prikupili su dio novčanih sredstava koja su potrebna za liječenje Benjamina Husića, učenika 1. razreda OŠ „Ivan G. Kovačić“ u Gradačcu.

Predstavnici Udruženja “Ilmijje” Mujo ef. Durmišević i Sadmir ef. Biberkić, i Nusret ef. Kujraković – glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac posjetili su 23.05.2017. školu i susreli se sa našim učenikom Benjaminom Husićem i njegovom majkom. Koordinator akcije na nivou škole bio je Azur Čobo.

Obavijestili su ih o dobrim rezultatima ove akcije i obećali svaku podršku kako bi se naš sugrađanin Benjamin izliječio. U veoma kratkom roku prikupljeno je 7.000 KM. Naglašeno je da je Islamska zajednica bila i biće uvijek uz narod i da će njeni uposlenici imami stalno pomagati ove i slične akcije dobročinstva. Delegacija Medžlisa i Udruženja je donirala značajan broj knjiga za školsku biblioteku.

Podsjetimo, humanitarna akcija pod nazivom „Malim koracima do velike sreće“, koja je pokrenuta u Gradačcu ima za cilj osigurati sredstva (16.000 KM) za liječenje malog Benjamina od cerebralne paralize. Iskrena zahvala svima koji su pomogli djelo hajra, a Benjaminu želimo brzo ozdravljenje.

MIZ Gradačac

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0