MATURALNA EKSKURZIJA

Naša škola je organizovala i izvela višednevnu Maturalnu ekskurziju za učenike devetih razreda, a prema ranijoj odluci sa sjednice Nastavničkog vijeća od 31.08.2017. godine.

Ekskurzija je izvedena u periodu od 27.09. do 01.10.2017. godine u Republici Hrvatskoj, krajnja destinacija je grad Poreč. Učesnici ekskurzije: 47 učenika devetih razreda, 3 nastavnika-razrednika: Hasan Ibrišimovic, Denis Begović,  Asim Gluhić /vođa puta/, Putnička agencija SUDEX BUS i vodič ekskurzije Ćatic Nermina.

Smještaj je organizovan u hotelu DELFIN na bazi tri polupansiona. Ekskurziju su finansirali roditelji učenika.

Ekskurzija je bila izuzetno interesantna i jako zanimljiva i učenicima i nastavnicima, ispunjena bogatim odgojno obrazovnim, kulturnim, rekreativnim, sportskim, turističkim, historijskim, ekološkim i drugim naučnim sadržajima. Sami Program ekskurzije se počeo realizovati druženjem pjesmom u autobusu, organizovanjem zabave u namjenskoj prostoriji za zabavu u hotelu DELFIN, preko plivanja i kupanja u bazenu i moru, igre odbojke na pijesku. Učenici su imali prilike da uživaju u prirodnim ljepotama poluotoka Istre i njenom kulturno historijskom bogatstvu. Nisu izostale niti posjete predviđene programom ekskurzije: vožnja turističkim vozićem na Brijunima, Pulska Arena, šetnja starim ulicama Rovinja, obalom prelijepe Opatije, posjeta muzeju grada Opatije i sve znamenitosti predviđene Programom ekskurzije. Posjetili smo tržni centar Arena Zagreb te uži centar grada i obišli ZOO vrt.

Učenici su pokazali i visok stepen snalažljivosti prilikom boravka u drugoj državi, bili su vrlo komunikativni sa osobljem hotela kao i sa gostima iz drugih država koji su u to vrijeme boravili u hotelu.

Mišljenje učenika i nastavnika o uspješnosti ekskurzije je veoma pozitivno.

Vođa puta:
Asim Gluhić

 

NAŠA  PRIČA