MATURALNA EKSKURZIJA DEVETIH RAZREDA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Maturalna ekskurzija naših 9.razreda je završena 6.10.2018.g kada su maturanti sretno stigli pred školu sa malim kašnjenjem od pola sata zbog zastoja na putu.
Učenici su tokom cijele ekskurzije od strane vodiča puta imali edukacije o svim mjestima koje su posjetili, o njihovoj historiji, znamenitostima, geografskim osobinama i sl. Te edukacije su učenici slušali u autobusu za vrijeme vožnje i bili su veoma zainteresovani za njih te su za vrijeme posjeta postavljali zanimljiva pitanja o svemu što su vidjeli i to su povezivali s onim što su slušali. Od fizičkih aktivnosti najzastupljenija je bila šetnja gradovima ili šetnja uz more. Šetnje su uvijek bile zajedničke i organizovane. Zabavni dio ekskurzije je ostavljan za večernje sate kada su učenici imali svake večeri neku drugu aktivnost. Prve večeri je bilo organizovano disko veče, drugo veče organizovan je talent šou na kojem su se učenici podijelili u grupe ispred kojih su prezentirali svoje vještine glume, pjevanja, igranja i sl. Najbolje grupe su dobile simboličnu nagradu. Nakon talent šoa upriličena je zajednička šetnja uz more, potom spavanje. Posljednje večeri su kasno stigli sa Brijuna, umorni, izrazili su želju da se spakiraju i potom malo druže po sobama pred spavanje što su im nastavnici i dozvolili.
Hotel u kojem su djeca bila smještena je bio uredan, sadržajan i imao je svoje obezbjeđenje koje je također pratilo dječije aktivnosti što je olakšalo obaveze nastavnika.
Učenici su posjetili sva mjesta predviđena planom ekskurzije: Opatiju, Rabac, Poreč, Rovinj, Pulu, Brijune.
Ponašanje učenika je bilo izuzetno dobro. Pokazali su svima koliko su dobri, vaspitani i kulturni. Dobili su pohvale od osoblja hotela i turističke agencije.
Nadamo se da su i naši roditelji zadovoljni cjelokupnom organizacijom ekskurzije.
Zahvaljujemo se roditeljima na ukazanom povjerenju za brigu o djeci.

[ngg src=”galleries” ids=”112” display=”basic_thumbnail”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0