LET'S DO IT – OČISTIMO ZEMLJU ZA 1 DAN

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas je u širem reonu kulturno – historijskog spomenika “Gradina” provedena, četvrta po redu, ekološka akcija “Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan” .

Akcija je realizirana uz pomoć timova “Let's do it, BiH”, “Let's do it, Gradačac i UG “Eko zeleni”.

Zajedničkim snagama osnovaca – polaznika ekološke sekcije i LDI tima JU OŠ “Ivan Goran Kovačić” i članova “Centra za aktivno starenje” koji su kao i uvijek željeli svojim prisustvom animirati i osobe treće životne dobi da kroz svoje iskustvo i raspoloživim mogućnostima sami provode kreativne aktivnosti, druženja, te i na ovaj (eko) način budu aktivni činioci društvenog života, uspješno je realizirana i ova eko akcija.

Od danas je školsko dvorište, parking prostor Skenderije i reon kulturno – historijskog spomenika “Gradina” spreman za doček gostiju, učenika sa drugih općina ali i turista koji svakodnevno obilaze naše kulturne znamenitosti.

Koordinatori današnje akcije bili su Ramiza Muftić – predsjednica Inicijativnog odbora “Centra za aktivno starenje” i izvršni koordinator “Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan” projekta za općinu Gradačac, Čobo Azur.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0