„KUPUJMO DOMAĆE 387- KUPUJMO ZVIJEZDE“

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

U okviru projekta “Kupujmo domaće 387”, koji se svake godine obilježava u mjesecu novembru, dana 14.11.2019. godine je u našoj školi održana radionica na ovu temu.

U holu je postavljena tematska izložba koja je nastala kao rezultat radionice koja je održana 14.11.2019.godine povodom obilježavanja sedmice Kupujmo domaće..

Radionicu su organizovale i vodile Mehić Mirzeta i Hanić Džemila te učenici IVa i IVd razreda. Cilj tematske izložbe je promovisanje i korištenje domaćih proizvoda. Ako koristimo proizvode proizvedene u BiH doprinijeti ćemo širenju bh. privrede i proizvodnje, kao i jačanju svijesti potrošača da odabirom i kupovinom domaćih proizvoda pomažu razvoj naše zemlje i doprinose otvaranju novih radnih mjesta.
A da ne bi sve ostalo na riječima pobrinuli su se učenici IVa i IVd razreda koji su u periodu mjeseca septembra-oktobra vrijedno skupljali ambalaže domaćih prozvoda kako bi se ova izložba mogla na adekvatan način realizovati.
-Tokom postavljanja izožbe učenici naše škole imali su priliku da degustiraju i neke od domaćih proizvoda.

I učenici PŠ Ledenice Donje sa svojim učiteljicama Senadom Džekić i Jasminom Biberkić realizirali su Tematsku izložbu učeničkih radova pod sloganom “Kupujemo domaće”. Cilj je bio da djecu od najmlađieg uzrasta učimo koji su to proizvodi proizvedeni na domaćem tržištu te razvijamo kulturu kupovine zdravih namirnica. Učenici su tehnikom crtanja predstavljali omiljene proizvode u svom zavičaju. Najbolji radovi su rangirani od 1. do 3. mjesta.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0