KROZ PROJEKAT „PAMETNE ŠKOLE“ POSTAJEMO NAJREPREZENTATIVNIJA ŠKOLA U TK

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Naša škola je škola na kojoj se projekat energetske efikasnosti „Inovativnim umom do pametnih škola“ upravo izvodi.

Uslovi za rad u dotrajaloj školskoj zgradi nisu bili na zadovoljavajućem nivou. U zimskom periodu je u učionicama bilo hladno zbog loše stolarije u donjem dijelu zgrade, a u jesenskom bi u slučaju velikih padavina kroz školski hol i stubište tekla kišnica, zbog čega se je škola trebala više puta krečiti. Objekat se, u zimskom periodu, grijao 24 sata dnevno, jer je to bio jedini način da se obezbjedi kakav takav komfor učenicima i uposlenicima. Projektom u kojem je predviđena energetska obnova koja uključuje termoizolaciju vanjskih zidova i zamjenu sistema grijanja novim i energetski efikasnim kotlom na biomasu (pelet).

Od izvođača radova saznajemo i to da će školski objekat imati maksimalnu iskoristivost energije i tople prostorije u kojima će učenicima i uposlenicima biti ugodno boraviti i obavljati aktivnosti, ali i koji će zbog poboljšanja estetskih karakteristika biti reprezentativan na području cijele općine Gradačac i šire.

Važno je napomenuti i to da je Vlada Tuzlanskog kantona samo u zadnje dvije godine u ovu školu „ubrizgala“ preko 200 000KM.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0