JESTE LI ZNALI?! Danas obilježavamo Svjetski dan bicikla?

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Generalna skupština UN-a je na svom zasjedanju u travnju 2018. proglasila 3. lipnja Svjetskim danom bicikla s ciljem posvećivanja pozornosti biciklu u razvojnim strategijama i uključivanja bicikla u međunarodne, regionalne, nacionalne i lokalne razvojne politike i programe.

Rezolucijom se ističu prednosti bicikla kao jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, čistog i ekološki prikladnog održivog načina prijevoza te priznanje biciklu kao sredstvu razvoja, poticanja kreativnosti i društvene uključenosti zbog omogućavanja pristupa obrazovanju, zdravlju i sportu.

U 2020. godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, bicikl je, kao i u slučaju ranijih različitih prirodnih nepogoda i gospodarskih kriza, ponovno pokazao koliko je prilagodljivo i učinkovito sredstvo prijevoza i da mora biti neizostavan dio prometnih politika budućnosti.

Svjetski dan bicikla obilježite koristeći bicikl za put na posao, u školu, fakultet, trgovinu, biblioteku… te dobru naviku bicikliranja primijenite na što više dana u godini.

Vozite oprezno i poštujte ostale sudionike u saobraćaju. (index.hr)

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0