HUMANITARNA ORGANIZACIJA “MOST POMOĆI BiH” POSJETILA NAŠU ŠKOLU

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Wolfgang Schoen je davne 1993. godine osnovao humanitarnu organizaciju “Most  pomoći Bosni i Hercegovini”. Još 1996. godine je došao u Gradačac i od tada je postao prijatelj naše škole.

Njegova organizacija pomaže djeci iz socijalno ugroženih porodica  redovnim mjesečnim novčanim iznosima u Gradačcu, Modriči, Tuzli, Janji, Odžaku i Jakešu. Donatori su mreža njegovih prijatelja, poznanika i komšija. Korisnici donacija su i učenici naše skole, a osim toga godinama nam šalje kredu, papir, alat, farbu za tablu, učestvuje u opremanju biblioteke, renoviranju učionica, kupovini tonera za štampač te plaćanja prevoza učenicima slabijeg imovnog stanja i sl. Mjesečne donacije za djecu iz navedenih gradova su oko 12 000 eura. Svake godine u septembru dolazi u Bosnu i Hercegovinu da posjeti svoje stićenike. Određenom broju porodica je pomogao u izgradnji kuća nakon rata.

Domaćini ovom humanisti su bili direktor škole prof. dr. Esed Karić, pomoćnica direktora Jasmina Ćatić i profesorica Jasna Hasanbašić koji su gospodinu Schoenu ukratko dali informaciju o trenutnoj rekonstrukciji prostorija škole kao i izgradnji područne škole u MZ Požarike.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0