HOLANDSKA ORGANIZACIJA ĆE REALIZOVATI NIZ PROJEKATA U NAŠOJ ŠKOLI

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas smo dogovorili saradnju sa volonterskim udruženjem studenata iz Holandije koji već deset godina iz humanih razloga, a zbog podučavanja studenata aktivizmu vodi projekat pod nazivom Project Bosnie ROC de Leijgraaf. Udruženje vodi Daphne Beurskens koja je danas bila gost u našoj školi.

Dogovoreno je da krajem marta ili početkom aprila studenti medicine i defektologije dođu u našu školu i odrade krečenje i oslikavanje školskih hodnika, sale za TZO, da urede defektološki kabinet i jednu učionicu u školi. Studenti će biti podijeljeni u tri grupe. Prva grupa bi odradila gore navedene radove, druga grupa bi odradila radionice za djecu po iskustvima rada u Holandiji, a treća grupa bi bila zadužena za podjelu poklon paketa socijalno ugroženoj kategoriji učenika.

Spisak tih učenika smo im dali, a oni su obećali toj djeci donijeti što vrjednije poklone koje će do tog datuma prikupljati u Holandiji. Radujemo se dogovorenoj saradnji i svim aktivnostima koje će ovi studenti sprovoditi u našoj školi. Unaprijed se zahvaljujemo gospođi Daphne i njenim saradnicima.

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0