HARUN PEKARIĆ: “Volim školu, a moja velika ljubav je planinarenje, kung-fu i folkor”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
1
+1
0
+1
0

Zovem se Harun Pekarić, imam 13 godina i učenik sam osmog razreda JU OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gradačac.

Harun Pekarić, srebrena medalja, FOTO

Jedna od mojih velikih ljubavi je borilački sport, kung-fu. Pune 4 godine sam član kluba “Pesnica Zmaj od Bosne” koji vodi moj trener Elvir Ćosić.

Do sada sam uspio osvojiti dva od moguća četiri stepena kung–fua.

Učesnik sam brojnih takmičenja, jedno od takvih je i takmičenje u Brčkom, gdje sam se izborio za visoko drugo mjesto i srebrnu medalju.

Takmičenje u Brčkom, FOTO

Pored ljubavi prema borilačkim vještinama član sam i “Bosnia Outdoor Adventure” grupe koja se bavi planinarenjem, zdravim hodanjem i širenjem ljubavi prema našoj jedinoj domovini, Bosni i Hercegovini.

Harun na Majevici, FOTO

U društvu roditelja i grupom više puta smo obilazili poznata izletišta širom BiH, a meni lično je najljepše bilo u pohodu na Majevicu, planinu koja se nalazi nedaleko od Gradačca..

U svojim aktinostima obilazili smo  i “Ljiljan” koji se nalazi nedaleko od centra Gradačca. U jednom takvom pohodu bio sam učesnik i takmičenja u gađanju vazdušnom puškom. Takmičio sam se u juniorskoj kategoriji gdje sam osvojio PRVO MJESTO i ZLATNU MEDALJU.

Zlatna medalja  takmičenje u gađanju vazdušnom puškom, FOTO

Pored ovih aktivnosti i naravno moje redovne škole jedan od mojih hobija je i folklor.

Kao član kulturno – umjetničkog društva “Zmaj od Bosne” sam naučio veliki broj različitih igara iz naše BiH, ali i iz zemalja poput: Srbije, Sandžaka i Hrvatske.

Redovno odolazim na probe folklorne grupe i družim se sa drugovima iz svih škola našeg Grada.


PRILOG: Azur Č.

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
1
+1
0
+1
0