ELINA MEHIĆ (10): “Moja ljubav je nogomet, ali bez klavira jednostavno ne mogu zamisliti dan”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Zovem se Elina Mehić, imam 10 godina i učenica sam petog razreda JU OŠ Ivan Goran Kovačić u Gradačcu. Odlična sam učenica i puno učim, a slobodno vrijeme nakon škole koristim za mnogo aktivnosti u kojima uživam.

Moji najbliži za mene kažu da sam uvijek bila veliki borac i da sam bila posebna još od malih nogu. Prema priči mojih roditelja još kao beba sam pokazivala izuzetnu hrabrost, čak su me i doktori prozvali “malim borcem”.

Elina je i kao beba voljela “dobar” zvuk, (FOTO)

Dvije najveće ljubavi su mi sport i muzika, što i nije neko čudo s obzirom na to da se u mojoj porodici skoro svi bave muzikom i sportom.

Djed je bio rukometaš, majka je trenirala odbojku, a mene je eto privukao nogomet. Pune četiri godine sam član NK “Zvijezda”.

Treniram tri puta sedmično i ponosna sam jer sam jedina djevojčica u timu od 30 nogometaša.

Moj prvi pehar, (FOTO)

Od mojih uspjeha izdvojit ću dvije medalje, ZLATNU sa ljetnjeg nogometnog kampa 2020. godine  i BRONČANU sa turnira “Fair play liga budućih šampiona”.

Moja velika ljubav je i muzika, tačnije klavir . Početak sviranja je vezan za školu koju vodi moj nastavnik klavira, Azur Čobo.


Klavir je jako zabavan instrument na kojem je moguće svirati sve vrste muzike. Meni nije teško svirati sonatinu i nakon nje neke vježbe, etide ili pjesme iz BiH, sve se može kad se hoće.

U ovih godinu dana od kako se družim s klavirom upoznala sam veliki broj drugova koji se takođe bave muzikom.

Ljubav prema muzici je najverovatnije “došla” s tatine strane, jer on odlično svira bass gitaru, a nekada je imao i svoj orkestar.

Moj amidža je inače profesionalni muzičar, živi i u Kanadi i ima svoj veliki muzički studio. I naša baka se takođe bavila muzikom, njena velika ljubav je bio kontrabas, instrument koji se svira slično kao bas gitara.

Tekst: Elina Mehić Vc

 

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0