DRUŽENJE PRVAČIĆA I ČLANOVA “CENTRA ZA AKTIVNO STARENJE”

Danas je u povodu Dana starih 01.10. upriličeno druženje naših prvačića i Mreže za aktivno starenje.
Mreža za aktivno starenje pozvala je učenike prvih razreda na druženje sa starim osobama u sportsku dvoranu Gradačačkog sajma. Naravno, pored prvačića tu su bile i njihove učiteljice Elvira Hrnjić, Erna Berberović i Šaćira Mahmutović.
Predstavnica Mreže za aktivno starenje Ramiza Muftić upoznala je učenike sa radom Mreže za aktivno starenjenje i objasnila djeci na koji način se naše tijelo može zdravo razvijati. Aktivno i zdravo starenje ne znači samo tjelesnu, psihičku i radnu aktivnost, nego i sudjelovanje u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima. Danas su naši učenici pored nezaboravnog druženja zajedno sa članicama Mreže za aktivno starenje radili i vježbe oblikovanja koje su izuzetno važne za naše tijelo.
Bilo je to nezaboravno druženje starijih osoba i prvačića uprilileno uz sokove i slatkiše.Tom nezaboravnom druženju prisustvovali su i volonteri Crvenog križa Gradačac kojima se ovom prilikom posebno zahvaljemo. Hvala Udruženju građana Mreža za aktivno starenje na pozivu da dovedemo naše prvačiće, hvala mladima iz Crvenog križa, a posebno hvala našoj bivšoj kolegici Ramizi Muftić, nastavnici matematike, sadašnjoj penzionerki, što vodi računa o edukaciji naših prvačića.

NAŠA  PRIČA