DRUŽENJE PRVAČIĆA I ČLANOVA “CENTRA ZA AKTIVNO STARENJE”

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Danas je u povodu Dana starih 01.10. upriličeno druženje naših prvačića i Mreže za aktivno starenje.
Mreža za aktivno starenje pozvala je učenike prvih razreda na druženje sa starim osobama u sportsku dvoranu Gradačačkog sajma. Naravno, pored prvačića tu su bile i njihove učiteljice Elvira Hrnjić, Erna Berberović i Šaćira Mahmutović.
Predstavnica Mreže za aktivno starenje Ramiza Muftić upoznala je učenike sa radom Mreže za aktivno starenjenje i objasnila djeci na koji način se naše tijelo može zdravo razvijati. Aktivno i zdravo starenje ne znači samo tjelesnu, psihičku i radnu aktivnost, nego i sudjelovanje u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima. Danas su naši učenici pored nezaboravnog druženja zajedno sa članicama Mreže za aktivno starenje radili i vježbe oblikovanja koje su izuzetno važne za naše tijelo.
Bilo je to nezaboravno druženje starijih osoba i prvačića uprilileno uz sokove i slatkiše.Tom nezaboravnom druženju prisustvovali su i volonteri Crvenog križa Gradačac kojima se ovom prilikom posebno zahvaljemo. Hvala Udruženju građana Mreža za aktivno starenje na pozivu da dovedemo naše prvačiće, hvala mladima iz Crvenog križa, a posebno hvala našoj bivšoj kolegici Ramizi Muftić, nastavnici matematike, sadašnjoj penzionerki, što vodi računa o edukaciji naših prvačića.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”110” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”90” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0