DANAS JE DAN NAŠE ŠKOLE

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Dragi naši učenici, roditelji, radnici i sugrađani, danas je Dan naše škole.

Nažalost, ovaj put nemamo priredbu, izložbu ni svečanost zbog okolnosti u kojima trenutno radimo.
Ipak, želimo na ovaj dan da se zahvalimo svima koji podržavaju rad naše škole, koji vjeruju u nas i koji čine sve što je moguće da mi kao centralna gradska škola imamo kvalitet dostojan naših učenika i roditelja.
U čast naše škole, podsjećamo vas i na nešto iz njenog historijata.
Naša škola je osnovana 23. 2. 1962. godine Odlukom tadašnje Skupštine opštine Gradačac. Smještena je u samom centru Gradačca, neposredno ispod nadaleko poznate kule Huseina kapetana Gradaščevića – Zmaja od Bosne. Možemo s pravom reći da je nakon zadnjeg projekta utopljavanja postala pravi ukras našega lijepoga grada jer se lijepo uklopila u okruženje u kojem prolaznike oduševljava svojom ljepotom.
Detaljnu rekonstrukciju je prvi puta doživjela tokom 1996. godine donatorskim sredstvima Švicarske vlade, jer je u prethodnom ratu bila teško oštećena. 2018. godine škola je projektom utopljavanja dobila novu fasadu, stolariju, centralno grijanje na pelet i novu staklenu stijenu na stražnjem dijelu zgrade. Projekat je sufinansirala Vlada Tuzlanskog kantona uz pomoć i podršku sredstava iz IPA fondova.
U okviru naše škole rade i dvije područne škole: Ledenice Donje i Ledenice Gornje.
Kao Javna ustanova radi od 09.06.1995. godine.
Danas,dakle, naša škola slavi rođendan.
Srtetan Dan škole želimo svim našim bivšim i sadašnjim učenicima, svim našim radnicima i penzionerima.
Nadamo se da ćemo nakon ovog nemilog perioda uspjeti i da ga obilježimo kako nam i priliči.
Naša rođendanska poruka za sve vas je da moramo ostati zdravi i pobrinuti se da prebrodimo ovu kriznu situaciju savjesno i odgovorno prema sebi i svojim bližnjima.
SRETAN NAM DAN ŠKOLE

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0