Danas je 3. juni – Svjetski dan bicikla

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

Svjetski dan bicikla u znaku jedinstvenosti, dugovječnosti i vitalnosti bicikla

Ujedinjene nacije obilježile su Svjetski dan bicikla (3.juni), slaveći jedinstvenost, dugovječnost i vitalnost bicikla.

Bicikl je jednostavno, dostupno, pouzdano, čisto i ekološki korisno prevozno sredstvo – izjavio je na brifingu za novinare portparol UN-a Stephane Dujarric.

Koronavirus donijela je sa sobom i averziju prema javnom prijevozu – ljudi ga puno više izbjegavaju, a kako je stiglo proljeće biraju druga prijevozna sredstva poput bicikla što savjetuju i stručnjaci diljem cijelog svijeta kako biste smanjili rizik od zaraze koliko god je to moguće.

Iako se mnogi za bicikl odlučuju i u zimskim mjesecima, sada nemate izgovor da je prehladno ili ružno vrijeme. ‘Pedaliranje’ do posla popravit će imunološki sustav, učinti vas sretnijima i uštedjeti novac i vrijeme.

Učenici naše škole tokom priprema za takmičenje u biciklizmu  (FOTO)

Svako jutro dok se vozite do posla biciklom vrijeme provodite na zraku i punite baterije – morate držati balans i razmišljati gdje idete, a na taj način trenirate mozak.

Razbudit ćete se i motivirati za uspješan dan, ali i riješiti stresa koji se nakupio tijekom radnog dana na povratku kući.

Tjelovježba

Bicikliranje je odličan kardio, a za samo 30 minuta možete potrošiti i 300 kalorija, tvrde s Harvarda. Mnogi nemaju dovoljno fizičke aktivnosti, pa je ova rutina bicikliranja do posla odličan izbor.

Zdravlje

Osim što dobro utječe na mentalno zdravlje jer se osjećate sretnije, bicikliranje do posla i provođenje više vremena na zraku jača vaš imunološki sustav. Također, dobivate vitamin D od sunca koji je neophodan za dobar imunitet.

U aprilu 2018 godine, Generalna skupština UN-a proglasila je 3. juni Svjetskim danom bicikla.

 


PRILOG: Azur Č. / Fena

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0