PRIREDBA U POVODU DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Priredba je počela intoniranjem himne, naše jedne i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Naši učenici  i njihovi nastavnici su svečano obilježili 1. mart, “Dan nezavisnosti BiH” kroz pjesmu, igru, recitale, dramske prikaze i ove godine smo pokazali veliku odanost i ljubav prema BiH.

Iskreno od srca, želimo Vam sretan DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”51” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”55” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0