SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0

25. novembar se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Upravo tog historijski vrlo značajnog 25. novembra 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine), u Mrkonjić Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.

Kao i prethodnih godina naša škola je obilježila ovaj značajan datum  šarolikim sadržajem tako što su učenici i nastavnici  priredili bogat kulturno – umjetnički program u kojem su učestvovale sekcije: horska, orkestar, recitatorska viših i nižih razreda, dramska viših i nižih razreda, ritmička i folklorna, a učenici literarne, likovne uz pomoć novinarske sekcije su ukrasili zidove škole. 

Ovom prilikom svim učenicima, roditeljima i posjetiocima naše web stranice upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”81” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”60” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”1” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

NAŠA  PRIČA

SVIĐA LI VAM SE ...
+1
0
+1
0
+1
0