SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

25. novembar se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Upravo tog historijski vrlo značajnog 25. novembra 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine), u Mrkonjić Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.

Kao i prethodnih godina naša škola je obilježila ovaj značajan datum  šarolikim sadržajem tako što su učenici i nastavnici  priredili bogat kulturno – umjetnički program u kojem su učestvovale sekcije: horska, orkestar, recitatorska viših i nižih razreda, dramska viših i nižih razreda, ritmička i folklorna, a učenici literarne, likovne uz pomoć novinarske sekcije su ukrasili zidove škole. 

Ovom prilikom svim učenicima, roditeljima i posjetiocima naše web stranice upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

NAŠA  PRIČA