DAN DJEČIJE RADOSTI – “POKAŽI ŠTA ZNAŠ”

Posljednji radni (školski) dan u decembru se obilježava kao Dan dječije radosti ili veseli čas.

Kroz igru, zabavu, kuhanje i veliko veselje Osnovna škola „ Ivan Goran Kovačić“ je i ove godine organizovala finalno takmičenje, sada već tradicionalne manifestacije „Pokaži šta znaš“ i na taj način svečano ispratila 2016. godinu.

Kao i svake godine, i ove šk. 2016/2017. godine su učenici koji su u velikom broju pokazali neizmjerno interesovanje za takmičenje u pjesmi, ritmici, sviranju, koreografiji, slikanju, beat box-u, imitaciji, vicevima kuhanju i sportu. Ovogodišnje finalno takmičenje pratio je i ocjenjivao školski žiri, sastavljen od predstavnika Vijeća učenika škole.

Dan dječije radosti pod nazivom “Pokaži šta znaš” inače okuplja sve zainteresovane učenike od I do IX razreda. Takmičenje ima svoj revijalni, polufinalni i finalni nivo. U takmičarskom dijelu učestvovali su učenici od V do IX razreda ove osnovne škole.

Na prošlogodišnjem takmičenju bio je to svakako naš gitarista, učenik VIII razreda, Brkić Zinedin. Ove godine je njegovo mjesto, prema odluci žirija zauzela vokalna solistica i učenica VI razreda, Melisa Hodžić, rekao je Č. Azur, izvršni koordinator projekta.

U ostalim kategorijama poredak pobjednika je sljedeći:

BEAT BX: Anes Bećirević
INSTRUMENTALNO IZVOĐENJE: Mumamer Bilajac
SPORT: Karate, grupa učenika predstavnika devetih i šestih razreda
LIKOVNA KULTURA: Amila Mulahalilović
VICEVI I GLUMA: Semir Skenderović
RITMIKA:Folklorna grupa, predstavnici učenika od petog do šestog razreda
MASTERCHEF (slani program): Mulahalilović Sadin i Terzić Tarik, pohani rolat od suhog mesa i sira
MASTERCHEF: (slatki program) Ajla Halilović, torta Kućica

Svim učenicima, njihovim roditeljima i  radnicima škole želimo sretnu Novu 2017. godinu uz želje za dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. Našim učenicima takođe želimo da se lijepo odmore tokom zimskog raspusta, a ujedno obavještavamo roditelje da drugo polugodište školske 2016./2017. godine počinje u ponedjeljak, 30. januara sa promjenom smjena.

NAŠA  PRIČA