U─îENICI POSJETILI GRAD ZENICU

U─Źenici O┼á ”Ivan Goran Kova─Źi─ç” su u petak 4. maja posjetili grad Zenicu. Na put u Zenicu krenulo je 72 u─Źenika sedmih razreda i ─Źetiri nastavnika, razredne starje┼íine Stanislava Mujki─ç, Hazima He─çimovi─ç i Rasim Dugi─ç, te nastavnica Mirsada Kari─ç.

Ugodnu i sigurnu vo┼żnju obezbijedilo nam je preduze─çe ”Sudex Bus” Grada─Źac.

Na put u Zenicu krenuli smo u 7:10, a na odredi┼íte stigli u 10:05. U obilazak smo krenuli sa parkinga Gradske arene Zenica gdje nas je do─Źekao na┼í vodi─Ź Dino Brljevac.

Gradska arena Zenica je bila na┼íe prvo odredi┼íte. U pratnji vodi─Źa posjetili smo sportske terene. Nakon toga posje─çujemo Atletski stadion Kamberovi─ça polje. Organizovali smo i trke na 400 i 100 m.

Prije ulaska na Stadion Bilino Polje vodi─Ź nam je odr┼żao predavanje o Bilinopoljskoj izjavi, koja je potpisana 1203. godine u neposrednoj bilizni stadiona. U─Źenici su nakon toga obi┼íli tribine, press salu, svla─Źionice, sobu za trofeje, studio te teren.

U Muzeja grada Zenice pogledali smo razli─Źite zbirke arheolo┼íke, etnolo┼íke, historijske i likovne, a u sklopu Muzeja je i biblioteka sa preko 2.000 naslova.

Family Centar Ekran Zenica, je bila na┼ía sljede─ça destinacija. U cijenu ekskurzije je bio ura─Źunat i ru─Źak, piletina sa pomfritom, pala─Źinke, sok i jabuka. Nakon kra─çeg odmora u─Źenici su zauzeli svoja mjesta u kinu, gdje su gledali 3D projekciju filma Osvetnici: Rat beskona─Źnosti.

Zbog vremenskih uslova odmah poslije zavr┼íetka filma uputili smo se prema na┼íim autobusima i sigurno stigli u Grada─Źac u 19:10. Utisci su vi┼íe nego pozitivni i preporu─Źujemo posjetu gradu Zenica.


 


VEZANI TEKST:  Odr┼żana tematska izlo┼żba "DAN GRADA GRADA─îAC"