RADIONICA O RAZUMIJEVANJU POTREBA DRUGIH LJUDI

U okviru Sedmice mira, danas su ─Źlanice humanitarne sekcije uz asistenciju nastavnika mentora ┼áa─çire Mahmutovi─ç i Ned┼żmudina ─Éuli─ça odr┼żale svoju drugu radionicu, ali sada u Vc odjeljenju na temu ÔÇ×Razumijevanje potreba drugih ljudiÔÇť s ciljem navo─Ĺenja u─Źenika na uo─Źavanje potreba drugih ljudi bez predrasuda, nametnutih stavova i sli─Źno. Pomagati na najbolji mogu─çi na─Źin.
Kori┼ítene su aktivnosti : ÔÇťU tu─Ĺim cipelamaÔÇŁ, ÔÇ×Pogled kroz filtrirane o─ŹiÔÇť, ÔÇ×Prepoznavanje potreba i prioriteteta Mathari Valley stanovni┼ítvaÔÇť.
Aktivnosti su pomogle da u─Źenici vide kako stvari koje bi odabrali profesionalni radnici i doseljenici unutar zajednice nisu uvjek one koje bi izabrali sami ─Źlanovi zajednice. U─Źenici su dalje navo─Ĺeni na razmi┼íljanje o njihovoj percepciji te na njihovo preispitivanje, ali i kako se prema razli─Źitim dru┼ítvima u razli─Źitim mjestima ne mo┼że pristupiti na isti na─Źin, svakome treba osigurati ono ┼íto mu je vrijedno i potrebno.
Radionica je bila zanimljiva, aktivnosti su protekle u veseloj atmosferi, ali nakon rezimea i zaklju─Źaka lica u─Źenika su ostala zami┼íljena ┼íto je organizatorima radionice bio znak da je radionica uspjela jer su u─Źenici pokazali saosje─çanje za sve one koji su u nekoj vrsti nevolje i potrebe.


 


VEZANI TEKST:  ─îestitka u─Źenika IIIb povodom 5. oktobra Dana prosvjetnih radnika (FOTO)