OKRUGLI STO – “SOLIDARNOST”

Danas su u─Źiteljice podru─Źnih ┼íkola Ledenice Donje i Ledenice Gornje, organizovale Okrugli sto na temu: ,,Solidarnost” i tako obilje┼żile Me─Ĺunarodni dan solidarnosti. Solidarnost je osje─çaj brige o populaciji ranjivih kategorija dru┼ítva. Pru┼żanje pomo─çi onima koji su u stanju potrebe bi trebala biti zada─ça svih ljudi. Svako mo┼że na neki svoj na─Źin doprinijeti zajednici i svaki vid pomo─çi je dobar.

Moramo razvijati ovaj osje─çaj od najranijeg uzrasta, kako bi na┼íi u─Źenici bili ┼íto humaniji kada odrastu. Danas smo ─Źuli iskustva u projektima solidarnosti od predstavnika udru┼żenja ,,Kutak radosti”, gospodina Fadila Im┼íirovi─ça, Udru┼żenja gra─Ĺana Centar za aktivno starenje Grada─Źac, ispred kojeg se obratila Ramiza Mufti─ç, Med┼żlisa Islamske vjerske zajednice Grada─Źac, ─Źije djelovanje je predstavila Emira Kavazovi─ç, profesorica islamske vjeronauke, a stavove i aktivnosti po pitanju Katoli─Źke vjerske zajednice Grada─Źac, predstavio je Marko Hrskanovi─ç, ┼żupnik ┼żupe Grada─Źac.

Aktivnosti su propratili i predstavnici Vije─ça roditelja iz obje podru─Źne ┼íkole i direktor ┼íkole Adnan Kond┼żi─ç. Medijski pokrovitelj je bila B1 TV. Glavni cilj Okruglog stola je bila razmjena razli─Źitih iskustava i rad na razvoju solidarnosti na podru─Źju na┼íe lokalne zajednice.


 


VEZANI TEKST:  Na┼ía ┼íkola od danas bogatija za 3 beskontaktna toplomjera, poklon Gradske uprave