MEVLUDSKI PROGRAM – SELAM YA RESULALLAH

U ─Źetvrtak, 14.12.2017. godine, prire─Ĺena je mevludska priredba pod nazivom “Selam, ya Resulallah”. Kulturna i javna djelatnost na┼íe ┼íkole realizovala je program u povodu sje─çanja na Muhammeda, a.s., a u okviru manifestacije obilje┼żavanja mevludskog mjeseca u organizaciji Med┼żlisa Islamske zajednice Grada─Źac u─Źenjem Kur'ana, prigodnim  ilahijama, kasidama, recitacijama i recitalima. Bogat program su pripremili ─Źlanovi sekcija, u─Źenici od I do IX razreda, koje su predvodili nastavnici: Alma Prnjat, Sanela Rabi─ç, Azur ─îobo, Azima Biberki─ç, Esma Hasanba┼íi─ç, Jasmina Biberki─ç, Senada D┼żeki─ç, Emira Kavazovi─ç, Hasan Ibri┼íimovi─ç i Ned┼żmudin ─Éuli─ç. 

Zahvaljujemo se glavnom imamu Med┼żlisa Islamske zajednice Grada─Źac, mr. Nusretu ef. Kujrakovi─çu  na prigodnim poklonima koje je pripremio za u─Źenike koji su se istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a  koje je nagra─Ĺenim u─Źenicima uru─Źio direktor na┼íe ┼íkole prof. dr. Esed Kari─ç.

U─Źenici su isto tako pripremili i zidni pano koji nas ve─ç par sedmica podsje─ça  na ovaj va┼żan datum u historiji ─Źovje─Źanstva.

 


 


VEZANI TEKST:  ─îestitka u─Źenika IIIb povodom 5. oktobra Dana prosvjetnih radnika (FOTO)