ME─ÉUNARODNI DAN SIGURNOG INTERNETA

Me─Ĺunarodni dan sigurnog interneta obilje┼żava se svake godine u drugoj sedmici mjeseca februara.
Ovaj me─Ĺunarodni dan koji se, na inicijativu Europske komisije, obilje┼żava globalno ve─ç dugi niz godina, a u BiH od 2011, ove godine ─çe biti obilje┼żen 11. februara pod sloganom ÔÇ×Zajedno za bolji InternetÔÇť (“Together for a better internet”). Tom prilikom u na┼íoj ┼íkoli, pod rukovodstvom nastavnice informatike Samire Dervi┼íagi─ç i prof. razredne nastave D┼żenise Me┼íanovi─ç, realizovan je niz aktivnosti s ciljem razvijanja svijesti u─Źenika o zna─Źaju sigurnosti na internetu.


Ra─Ĺeni su i prezentirani referati na ovu temu, u─Źenicima su podjeljene afi┼íe pod nazivom “Dan sigurnog interneta”, izra─Ĺen je tematski pano, te svi u─Źenici imaju priliku do kraja sedmice napraviti “siguran selfi”.


Ukupno 100 u─Źenika ┼íestih i sedmih razreda u─Źestvovalo je u anonimnoj anketi, ─Źiji ─çe rezultati biti prikazani u edukativnom biltenu “Dan sigurnog interneta”, koji je u izradi.


 


VEZANI TEKST:  Prema Odluci biv┼íe ministrice Fahrete Bra┼ínji─ç nastava u drugom polugodi┼ítu po─Źinje U PETAK, 29.01.2021.