MATURALNA EKSKURZIJA

Na┼ía ┼íkola je organizovala i izvela vi┼íednevnu Maturalnu ekskurziju za u─Źenike devetih razreda, a prema ranijoj odluci sa sjednice Nastavni─Źkog vije─ça od 31.08.2017. godine.

Ekskurzija je izvedena u periodu od 27.09. do 01.10.2017. godine u Republici Hrvatskoj, krajnja destinacija je grad Pore─Ź. U─Źesnici ekskurzije: 47 u─Źenika devetih razreda, 3 nastavnika-razrednika: Hasan Ibri┼íimovic, Denis Begovi─ç,  Asim Gluhi─ç /vo─Ĺa puta/, Putni─Źka agencija SUDEX BUS i vodi─Ź ekskurzije ─ćatic Nermina.

Smje┼ítaj je organizovan u hotelu DELFIN na bazi tri polupansiona. Ekskurziju su finansirali roditelji u─Źenika.

Ekskurzija je bila izuzetno interesantna i jako zanimljiva i u─Źenicima i nastavnicima, ispunjena bogatim odgojno obrazovnim, kulturnim, rekreativnim, sportskim, turisti─Źkim, historijskim, ekolo┼íkim i drugim nau─Źnim sadr┼żajima. Sami Program ekskurzije se po─Źeo realizovati dru┼żenjem pjesmom u autobusu, organizovanjem zabave u namjenskoj prostoriji za zabavu u hotelu DELFIN, preko plivanja i kupanja u bazenu i moru, igre odbojke na pijesku. U─Źenici su imali prilike da u┼żivaju u prirodnim ljepotama poluotoka Istre i njenom kulturno historijskom bogatstvu. Nisu izostale niti posjete predvi─Ĺene programom ekskurzije: vo┼żnja turisti─Źkim vozi─çem na Brijunima, Pulska Arena, ┼íetnja starim ulicama Rovinja, obalom prelijepe Opatije, posjeta muzeju grada Opatije i sve znamenitosti predvi─Ĺene Programom ekskurzije. Posjetili smo tr┼żni centar Arena Zagreb te u┼żi centar grada i obi┼íli ZOO vrt.

U─Źenici su pokazali i visok stepen snala┼żljivosti prilikom boravka u drugoj dr┼żavi, bili su vrlo komunikativni sa osobljem hotela kao i sa gostima iz drugih dr┼żava koji su u to vrijeme boravili u hotelu.

Mi┼íljenje u─Źenika i nastavnika o uspje┼ínosti ekskurzije je veoma pozitivno.

Vo─Ĺa puta:
Asim Gluhi─ç

 


 


VEZANI TEKST:  Na┼ía ┼íkola od danas bogatija za 3 beskontaktna toplomjera, poklon Gradske uprave