MATURALNA EKSKURZIJA DEVETIH RAZREDA

Maturalna ekskurzija naših 9.razreda je završena 6.10.2018.g kada su maturanti sretno stigli pred školu sa malim kašnjenjem od pola sata zbog zastoja na putu.
U─Źenici su tokom cijele ekskurzije od strane vodi─Źa puta imali edukacije o svim mjestima koje su posjetili, o njihovoj historiji, znamenitostima, geografskim osobinama i sl. Te edukacije su u─Źenici slu┼íali u autobusu za vrijeme vo┼żnje i bili su veoma zainteresovani za njih te su za vrijeme posjeta postavljali zanimljiva pitanja o svemu ┼íto su vidjeli i to su povezivali s onim ┼íto su slu┼íali. Od fizi─Źkih aktivnosti najzastupljenija je bila ┼íetnja gradovima ili ┼íetnja uz more. ┼áetnje su uvijek bile zajedni─Źke i organizovane. Zabavni dio ekskurzije je ostavljan za ve─Źernje sate kada su u─Źenici imali svake ve─Źeri neku drugu aktivnost. Prve ve─Źeri je bilo organizovano disko ve─Źe, drugo ve─Źe organizovan je talent ┼íou na kojem su se u─Źenici podijelili u grupe ispred kojih su prezentirali svoje vje┼ítine glume, pjevanja, igranja i sl. Najbolje grupe su dobile simboli─Źnu nagradu. Nakon talent ┼íoa uprili─Źena je zajedni─Źka ┼íetnja uz more, potom spavanje. Posljednje ve─Źeri su kasno stigli sa Brijuna, umorni, izrazili su ┼żelju da se spakiraju i potom malo dru┼że po sobama pred spavanje ┼íto su im nastavnici i dozvolili.
Hotel u kojem su djeca bila smje┼ítena je bio uredan, sadr┼żajan i imao je svoje obezbje─Ĺenje koje je tako─Ĺer pratilo dje─Źije aktivnosti ┼íto je olak┼íalo obaveze nastavnika.
U─Źenici su posjetili sva mjesta predvi─Ĺena planom ekskurzije: Opatiju, Rabac, Pore─Ź, Rovinj, Pulu, Brijune.
Pona┼íanje u─Źenika je bilo izuzetno dobro. Pokazali su svima koliko su dobri, vaspitani i kulturni. Dobili su pohvale od osoblja hotela i turisti─Źke agencije.
Nadamo se da su i naši roditelji zadovoljni cjelokupnom organizacijom ekskurzije.
Zahvaljujemo se roditeljima na ukazanom povjerenju za brigu o djeci.


 


VEZANI TEKST:  Vrijedna donacija na┼íeg sugra─Ĺanina ─ćamila Kari─ça