ÔÇ×KUPUJMO DOMA─ćE 387- KUPUJMO ZVIJEZDEÔÇť

U okviru projekta “Kupujmo doma─çe 387”, koji se svake godine obilje┼żava u mjesecu novembru, dana 14.11.2019. godine je u na┼íoj ┼íkoli odr┼żana radionica na ovu temu.

U holu je postavljena tematska izlo┼żba koja je nastala kao rezultat radionice koja je odr┼żana 14.11.2019.godine povodom obilje┼żavanja sedmice Kupujmo doma─çe..

Radionicu su organizovale i vodile Mehi─ç Mirzeta i Hani─ç D┼żemila te u─Źenici IVa i IVd razreda. Cilj tematske izlo┼żbe je promovisanje i kori┼ítenje doma─çih proizvoda. Ako koristimo proizvode proizvedene u BiH doprinijeti ─çemo ┼íirenju bh. privrede i proizvodnje, kao i ja─Źanju svijesti potro┼ía─Źa da odabirom i kupovinom doma─çih proizvoda poma┼żu razvoj na┼íe zemlje i doprinose otvaranju novih radnih mjesta.
A da ne bi sve ostalo na rije─Źima pobrinuli su se u─Źenici IVa i IVd razreda koji su u periodu mjeseca septembra-oktobra vrijedno skupljali ambala┼że doma─çih prozvoda kako bi se ova izlo┼żba mogla na adekvatan na─Źin realizovati.
-Tokom postavljanja izo┼żbe u─Źenici na┼íe ┼íkole imali su priliku da degustiraju i neke od doma─çih proizvoda.

I u─Źenici P┼á Ledenice Donje sa svojim u─Źiteljicama Senadom D┼żeki─ç i Jasminom Biberki─ç realizirali su Tematsku izlo┼żbu u─Źeni─Źkih radova pod sloganom “Kupujemo doma─çe”. Cilj je bio da djecu od najmla─Ĺieg uzrasta u─Źimo koji su to proizvodi proizvedeni na doma─çem tr┼żi┼ítu te razvijamo kulturu kupovine zdravih namirnica. U─Źenici su tehnikom crtanja predstavljali omiljene proizvode u svom zavi─Źaju. Najbolji radovi su rangirani od 1. do 3. mjesta.


 


VEZANI TEKST:  5. oktobar | Svjetski dan u─Źitelja