JESTE LI ZNALI?! Danas obilje┼żavamo Svjetski dan bicikla?

Generalna skup┼ítina UN-a je na svom zasjedanju u travnju 2018. proglasila 3. lipnja Svjetskim danom bicikla s ciljem posve─çivanja pozornosti biciklu u razvojnim strategijama i uklju─Źivanja bicikla u me─Ĺunarodne, regionalne, nacionalne i lokalne razvojne politike i programe.

Rezolucijom se isti─Źu prednosti bicikla kao jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, ─Źistog i ekolo┼íki prikladnog odr┼żivog na─Źina prijevoza te priznanje biciklu kao sredstvu razvoja, poticanja kreativnosti i dru┼ítvene uklju─Źenosti zbog omogu─çavanja pristupa obrazovanju, zdravlju i sportu.

U 2020. godini koju je obilje┼żila pandemija koronavirusa, bicikl je, kao i u slu─Źaju ranijih razli─Źitih prirodnih nepogoda i gospodarskih kriza, ponovno pokazao koliko je prilagodljivo i u─Źinkovito sredstvo prijevoza i da mora biti neizostavan dio prometnih politika budu─çnosti.

Svjetski dan bicikla obilje┼żite koriste─çi bicikl za put na posao, u ┼íkolu, fakultet, trgovinu, bibliotekuÔÇŽ te dobru naviku bicikliranja primijenite na ┼íto vi┼íe dana u godini.

Vozite oprezno i poštujte ostale sudionike u saobraćaju. (index.hr)

 


 


VEZANI TEKST:  Vrijedna donacija na┼íeg sugra─Ĺanina ─ćamila Kari─ça