INTERVJU SA DIREKTOROM POVODOM DANA ŠKOLE

Povodom Dana ┼íkole posjetili smo direktora gospodina Eseda Kari─ça, sa namjerom da kroz razgovor bolje predstavimo ─Źitaocima direktora, njegov rad u proteklom periodu kao i planove za naredni period.

 

Gospodine direktore, na ─Źelu na┼íe ┼íkole ste ve─ç vi┼íe od dvije godine. Mo┼żete li se predstaviti na┼íim ─Źitaocima kako bi Vas bolje upoznali.

 

Prije svega ┼żelio bih pohvaliti rad va┼íe novinarske sekcije, ─Źiji rad smo svi mogli pratiti na zidnim novinama tokom cijele godine. Te┼íko je govoriti o sebi, ali ono ┼íto smatram da trebate da znate je da sam ro─Ĺen 17. 11 1960. u Donjoj Orahovici, op─çina Gra─Źanica. Osnovnu ┼íkolu sam zavr┼íio u rodnom mjestu, srednju u Gra─Źanici,  Pedago┼íku akademiju u Tuzli a zatim Pedago┼íki fakultet u Osijeku. Magistrirao sam 2007. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli a doktorirao pedago┼íke nauke na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci.

Radio sam u osnovnim ┼íkolama, M┼áS ÔÇ× Hasan Kiki─çÔÇť u Grada─Źcu do agresije na na┼íu zemlju kada sam kao pripadnik Armije RBiH bio te┼íko ranjen. U poslijeratnom periodu bio sam direktor JU Javne biblioteke ÔÇ× Alija Isakovi─çÔÇť u Grada─Źcu.

 

U periodu od proteklog Dana ┼íkole primjetili smo da je mnogo toga ura─Ĺeno u centralnoj ┼íkoli. U najkra─çim crtama recite nam ┼íta je sve ura─Ĺeno.

 

Zaista je ura─Ĺeno dosta: dva WC-a za invalidnu djecu, ┼íest u─Źionica je potpuno rekonstruisano na svim spratovima, lakiran parket u tri u─Źionice, za dvije u─Źionice smo dobili novi namje┼ítaj, novim alatima opremili smo kabinet tehni─Źke kulture, kompjuterskom opremom i namje┼ítajem kabinet defektologa, rije┼íili smo dugogodi┼ínji problem odvoda otpadnih voda, ┼íkolska biblioteka je bogatija za otprilike ─Źetiristo knjiga, zavr┼íena je prva i druga faza izgradnje ┼íkole na Po┼żarikama i na kraju donacija Save the children namje┼ítaja za roditeljski kutak.

 

Na┼ía ┼íkola ima i dvije podru─Źne ┼íkole u Ledenicama Donjim i Ledenicama Gornjim. Koliko radite na ure─Ĺenju ovih podru─Źnih ┼íkola?

 

Podru─Źne ┼íkole su puno funkcionalnije, u Ledenicama Gornjim ura─Ĺena je ograda oko cijele ┼íkole, postavljene ljulja┼íke a rije┼íili smo i problem snabdijevanja vodom iz bunara.

 

Na┼íe ─Źitaoce ─çe vjerovatno interesovati i kakvi su va┼íi planovi za naredni period?

 

Raznim projektima obezbjedili smo sredstva za utopljavanje ┼íkole a radovi bi trebali po─Źeti u augustu ove godine. Zavr┼íit ─çemo ┼íkolu na Po┼żarikama i planiramo po─Źetak rada u novoj ┼íkoli po─Źetkom naredne  ┼íkolske godine.

 

Kakav uspjeh je postigla naša škola na Tuzlanskom kantonu nakon vrednovanja i šta ste poduzeli da budemo još uspješniji ove godine?

 

Na vrednovanju  ┼íkolske 2016/17 na┼ía ┼íkola je od 88 ┼íkola na Tuzlanskom kantonu zauzela visoko 5. mjesto. Dobrom organizacijom  u ┼íkoli, nabavkom u─Źila, opreme i obezbje─Ĺivanjem dodatnog u─Źioni─Źkog prostora sigurno ─çemo u ovoj ┼íkolskoj godini zauzeti i bolje mjesto na vrednovanju ┼íkola na TK.

 

Na kraju ovog razgovora ┼żelimo Vam se zahvaliti na izdvojenom vremenu i kakvu poruku ┼żelite uputiti u─Źenicima na┼íe ┼íkole?

 

Koristim priliku da svim na┼íim u─Źenicima, roditeljima i uposlenicima, naravno i na┼íim dragim penzionerima, ─Źestitam Dan ┼íkole a u─Źenicima u narednom periodu  ┼żelim i puno uspjeha u u─Źenju.

Sve ┼íto nisam u ovom intervjuju rekao na┼íi ─Źitaoci ─çe mo─çi na─çi na stranicama novog broja lista ÔÇ×GoranÔÇť


 


VEZANI TEKST:  ─îestitka u─Źenika IIIb povodom 5. oktobra Dana prosvjetnih radnika (FOTO)